cios-studenten-groepsfoto1280x720.jpg

#OPDECLUB

CIOS-student Vikki Vos Play Unified leader 2019

Bekijk meer

CIOS-student Vikki Vos heeft samen met haar projectgroep een sportdag georganiseerd voor eerstejaars CIOS-studenten en cliënten van Siza. Met de organisatie van dit #PlayUnified evenement heeft Special Olympics Nederland Vikki benoemd tot Play Unified Leader van 2019. 

In december is Vikki Vos samen met elf andere CIOS-studenten benoemd tot Play Unified leader. Elke Play Unified leader heeft een duidelijk doel: voor iedere CIOS-student minimaal één ontmoeting met een sporter met een verstandelijke beperking organiseren.

Eerstejaars CIOS-student nauwelijks in aanraking met speciale doelgroepen

Play Unified zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen. Denk hierbij aan samen naar een voetbalwedstrijd gaan, samen trainen en samen een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Door de kracht van sport zal wederzijds begrip en waardering ontstaan en dit draagt bij om inclusie voor mensen met een verstandelijke beperking te vergroten. ”De doelstelling van Play Unified draagt tegelijkertijd bij aan de probleemstelling van CIOS Nederland”, vertelt Vikki. ”De eerstejaars CIOS-studenten komen niet tot nauwelijks in aanraking met speciale doelgroepen. Door het organiseren van een sportdag voor cliënten van Siza én eerstejaars CIOS-studenten in Arnhem wilden wij hierin verandering brengen!”

Snoezelen, ringwerpen en bowlen

De sportdag op vrijdag 21 juni werd geopend met een gezamenlijke warming-up. Ieder groepje mocht een kaart van de waslijn halen, het spel wat stond afgebeeld spelen en na afloop weer terughangen. ”De deelnemers konden 11 spellen spelen, zoals ringwerpen, bowlen, stoelendans, annemaria koekoek en katapult schieten. Het onderdeel ”snoezelen” gaf deelnemers de ruimte om tot rust te komen door middel van ontspannende muziek.”

40 Play Unified ontmoetingen

”Uiteindelijk hebben maar liefst 40 eerstejaars CIOS-studenten deelgenomen, dit betekent dat er dus 40 Play Unified ontmoetingen hebben plaatsgevonden! Een mooie stap om een bijdrage te leveren aan één van de doelstellingen van Special Olympics Nederland: ”Meer dan 1.000 Play Unified ontmoetingen per jaar”. Zowel Siza en de mentor van de eerstejaars CIOS-studenten waren zo enthousiast dat ze er een jaarlijks evenement van willen maken.

Ook een #PlayUnified ontmoeting organiseren? Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte

Gerelateerde artikelen

Bekijk al het nieuws
undefined

Trotse winnaars van de Play Unified op de Club Grote WIN-actie 2023

Club konden afgelopen maanden Play Unified activiteiten insturen om deel te nemen aan de Grote WIN-actie van Play Unified op de club.

20 december 2023
cup.png
undefined

Maak kans op gave prijzen met Play Unified op de club

Meedoen aan Play Unified op de club is niet alleen heel erg leuk, leerzaam en inspirerend, je maakt ook kans op gave prijzen.

25 november 2023
cup.png
undefined

Samen sporten en plezier beleven is zo belangrijk!

Al jaren organiseert atletiekvereniging SPRINT in Breda de Special KIDS-dag. Een dag waarin sport en ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking centraal staan.

23 november 2023
cup.png

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Social Media

Volg #PlayUnified

instagramfacebooktwitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png