Challenges

Challenge #7
Irma VS Anna

30-11-18

Er stond een sterke wind op de dijk in Zalkerveer op dertig november. Een voordeel voor de challenge van Irma en Anna. Zij hadden de wind in de rug en konden daardoor harder naar de finish racen. Irma heeft Anna van der Breggen uitgedaagd voor een sprint wedstrijdje. Anna, wereldkampioen en net terug van haar huwelijksreis, ging deze uitdaging aan. Maar kon zij wel winnen van Irma?

De dag begon vroeg met een lekkere kop thee bij Theehuis Zalkerveer. Een theehuis waar de keuken en de bediening onder begeleiding wordt gerund door twaalf mensen met een geestelijke beperking. De perfecte locatie voor deze #PlayUnified ontmoeting. 

Na de koffie en thee was het tijd voor de training. ‘Tijdens de training hebben we het over de wielrensport gehad en hebben we elkaar beter leren kennen. Dat was heel erg leuk,’ vertelt Anna achteraf. Irma heeft ook nog iets geleerd van Anna. Vanwege de weersomstandigheden op de dijk weet ze nu hoe ze goed uit de wind kan fietsen.

De benen zijn na de trainig warm gefietst en de pers staat klaar bij de finish om dit bijzondere moment vast te leggen. Daar staan ze, Anna en Irma, aan de startstreep. De schoenen worden in de pedalen vastgeklikt en de brillen worden opgezet. Klaar voor de start, af! 

Er wordt hard naar de finish gesprint met de handen onderin het stuur. Anna fiets voor, maar Irma weet haar goed bij te houden. Beiden fietsen over de finish, zo nauw dat iedereen elkaar vervolgens vragend aankijkt. Wie is de winnaar?

Maar wie er heeft gewonnen is al lang niet meer relevant voor Irma en Anna. Ze staan naast de fiets met een brede glimlach en geven elkaar een highfive, deze dag is geslaagd. 

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #11 Maud VS Femke

Challenge #11 Maud VS Femke 23-02-19 Woensdagochtend 23 januari zwom Special Olympic sporter Maud samen met haar grote idool Femke Heemskerk in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. ‘Hey Femke…

Challenge #10 Erik VS Epke

Challenge #10 Erik VS Epke 29-12-18 Wat een mooie afsluting van het jaar, de challenge van Erik en Epke Zonderland op 29 december. De challenge vond plaats tijdens A Touch…

Challenge #6 Milan VS Tess

Challenge #6 Milan VS Tess 15-11-18 Vijftien november vloog handballster Tess Wester naar Nederland voor een bijzondere ontmoeting, de #PlayUnified challenge met Milan. Tess is dan misschien wel de beste…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge