Challenges

Challenge #7
Irma VS Anna

30-11-18

Er stond een sterke wind op de dijk in Zalkerveer op dertig november. Een voordeel voor de challenge van Irma en Anna. Zij hadden de wind in de rug en konden daardoor harder naar de finish racen. Irma heeft Anna van der Breggen uitgedaagd voor een sprint wedstrijdje. Anna, wereldkampioen en net terug van haar huwelijksreis, ging deze uitdaging aan. Maar kon zij wel winnen van Irma?

De dag begon vroeg met een lekkere kop thee bij Theehuis Zalkerveer. Een theehuis waar de keuken en de bediening onder begeleiding wordt gerund door twaalf mensen met een geestelijke beperking. De perfecte locatie voor deze #PlayUnified ontmoeting. 

Na de koffie en thee was het tijd voor de training. ‘Tijdens de training hebben we het over sport gehad en hebben we elkaar beter leren kennen. Dat was heel erg leuk,’ vertelt Anna achteraf. Irma heeft ook nog iets geleerd van Anna. Vanwege de weersomstandigheden op de dijk weet ze nu hoe ze goed uit de wind kan fietsen.

De benen zijn na de trainig warm gefietst en de pers staat klaar bij de finish om dit bijzondere moment vast te leggen. Daar staan ze, Anna en Irma, aan de startstreep. De schoenen worden in de pedalen vastgeklikt en de brillen worden opgezet. Klaar voor de start, af! 

Er wordt hard naar de finish gesprint met de handen onderin het stuur. Anna fiets voor, maar Irma weet haar goed bij te houden. Beiden fietsen over de finish, zo nauw dat iedereen elkaar vervolgens vragend aankijkt. Wie is de winnaar?

Maar wie er heeft gewonnen is al lang niet meer relevant voor Irma en Anna. Ze staan naast de fiets met een brede glimlach en geven elkaar een highfive, deze dag is geslaagd. 

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #6 Milan VS Tess

Challenge #6 Milan VS Tess 15-11-18 Vijftien november vloog handballster Tess Wester naar Nederland voor een wel heel bijzondere ontmoeting, de #PlayUnified challenges met Milan. Tess is dan misschien wel…

Challenge #5 Danielle VS Bibian

Challenge #5 Danielle vs bibian 18-11-18  Zondag 18 november was het tijd voor een wel hele koude challenge. Namelijk de #PlayUnified challenge tussen paralympisch topsport Bibian Mentel en Daniëlle. Daniëlle…

Challenge #4 Jeroen VS Maartje

Challenge #4 jeroen Vs maarjte 15-11-18  Wat een geweldige dag! Vandaag, 15 november, was het zover. Jeroen daagde Maartje Paumen uit voor een hockeyduel; ‘Hey Maartje, geef jij een voorzet?…

Challenge #3 Joost VS Marit

Challenge #3 joost Vs marit 11-11-18 Er stond een mooie wind zondag 11 november, de perfecte omstandigheden voor de ontmoeting tussen zeilers Joost en Marit Bouwmeester. De strijd vond plaats…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge