Doe mee

#PlayUnified initiatief
Niels VErmeule

Vandaag kon keeper Bernd Derksen (uit Uden) zijn geluk niet op. Drie maanden na zijn eerste #PlayUnified challenge met Arjen Robben, mocht hij vandaag aantreden tegen N.E.C. keeper Mattijs Branderhorst. Keeperstrainer Gábor Babos maakte ook tijd vrij om bij de #PlayUnified challenge aanwezig te zijn.

#PlayUnified van Special Olympics: meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking

N.E.C. fan in hart en nieren Bernd genoot vandaag zichtbaar van zijn ontmoeting met Mattijs. De glimlach was niet van zijn gezicht te krijgen! Wat ook het geval was bij Bernd’s (vier) teamgenoten die aanwezig waren bij de #PlayUnified challenge op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen.

De #PlayUnified challenge is om samen te sporten. Met z’n allen op het veld. Met en zonder beperking samen in één team, als één grote familie.” aldus Bernd bij de officieuze overhandiging van de #PlayUnified bal.

Na een eerste kennismaking was het tijd voor een warming-up. Gábor ging aan de slag met de voetballers van UDI’19, terwijl Bernd & Mattijs samen hun warming-up deden. Vervolgens werd er vanaf de 16m lijn op het doel geschoten waarna het tijd was voor penalty’s. Bernd’s teamgenoten waren te goed voor beide keepers dus was het tijd voor een onderlinge #PlayUnified penalty challenge. Mattijs wist nipt van Bernd te winnen. Conclusie: Bernd kan beter keepen dan op doel schieten.

Het was super leuk. Het is mooi om te zien hoe zij genieten. Daar krijg ik energie van!” aldus Mattijs na afloop van de challenge. Ook Gábor had zichtbaar genoten van de #PlayUnified challenge “Het is een fantastisch mooie groep. Ze zijn zo leergierig! Bernd deed het heel goed en zijn teamgenoten stelde beide keepers goed op de proef.

Uiteindelijk was iedereen een winnaar op het veld van Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen! Met een knipoog bracht Gábor een einde aan de #PlayUnified challenge “Ik denk dat dit een betere training was voor Mattijs dan die van vanochtend [met zijn N.E.C. teamgenoten].”

Klik hier voor foto’s van de challenge.

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

#PlayUnified Initiatief Niels Vermeule

#PlayUnified initiatief Niels VErmeule Dit is Niels Vermeule, hij is 26 jaar en fanatiek basketballer bij het g-team in Rotterdam. Ondanks zijn grote liefde voor de sport is de basketbalwereld…

Drie Donar Spelers staan tegenover 18 G-basketballers

#PlayUnified drie donar spelers staan tegenover 18 G-basketballers Oranje-spelers Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast waren uitgedaagd door Sanne, Jesse en Maikel van het G-team van de Basketbal Vereniging…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge