Challenges

Challenge #11
Maud VS Femke

23-02-19

Woensdagochtend 23 januari zwom Special Olympic sporter Maud samen met haar grote idool Femke Heemskerk in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. ‘Hey Femke wie is de echte prinses van de vrije slag, jij of ik?’ klonk de uitdaging van Maud. Deze uitdaging durfde Femke zeker aan te gaan en vandaag, na haar training, was ze klaar voor de challenge met Maud.ย In het bijzijn van het Jeugdjournaal doken de twee waterprinsessen het water in. Wie zou er winnen, wie is de echte prinses?

Voordat de challenge begon kreeg Maud eerst nog verschillende tips van topspoter Femke. Hoe kun je het beste duiken, afzetten van de muur en wat zijn de fijne details van de borstcrawl? Gefascineerd luisterde Maud naar de adviezen. Samen zwemmen ze als afsluiting van de warming up nog een baantje. Vervolgens staan ze klaar op de startblokken, het is tijd voor de challenge.

Zodra Ragna Schapendonk, directeur van Special Olympics Nederland, het startschot geeft duikt prinses Maud het water in. Na 5 seconden voorsprong duikt ook Femke het water in. Maud zwemt voorop maar Femke komt steeds dichterbij. Naast elkaar zwemmen ze richting de finish, Maud begint steeds harder te zwemmen en bouwt weer een voorsprong op. Zij is dan ook als eerst bij de finish en wint de challenge. Maud is de echte prinses van de vrije slag.

Met een grote glimlach komt Maud het zwembad uit, ‘Wow dit was zo leuk!’ Femke is dan misschien niet de winnaar en dus ook niet de echte prinses van de vije slag, maar volgens Maud is ze nog steeds leuk en prachtig. ‘Ze is de beste.’ laat Maud weten aan het Jeugdjournaal.

Ook Femke heeft van vandaag genoten. ‘Het is zo’n mooi initatief en zij leert niet alleen van mij, maar ik ook van haar. Maud zegt gewoon vol vertrouwen ‘Ja, dat kan ik!.”

De uitzending van het Jeugdjournaal gemist?

Bekijk hem dan hier:

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #10 Erik VS Epke

Challenge #10 Erik VS Epke 29-12-18 Wat een mooie afsluting van het jaar, de challenge van Erik en Epke Zonderland op 29 december. De challenge vond plaats tijdens A Touch…

Challenge #7 Irma VS Anna

Challenge #7 Irma VS Anna 30-11-18 Er stond een sterke wind op de dijk in Zalkerveer op dertig november. Een voordeel voor de challenge van Irma en Anna. Zij hadden…

Challenge #6 Milan VS Tess

Challenge #6 Milan VS Tess 15-11-18 Vijftien november vloog handballster Tess Wester naar Nederland voor een bijzondere ontmoeting, de #PlayUnified challenge met Milan. Tess is dan misschien wel de beste…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge