Schoolplein14.jpg

#OPDECLUB

Play Unified op Schoolplein14

Over welgeteld 114 dagen beginnen de Nationale Spelen 2020 in Den Haag! In aanloop naar de Nationale Spelen gaan wij, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Play Unified introduceren op schoolpleinen in Den Haag en omgeving.

Bekijk meer

Inmiddels nemen 14 basisscholen met een Schoolplein14 deel aan het Play Unified project, waarbij bovenbouw leerlingen in contact worden gebracht met sporters die deelnemen aan de Nationale Spelen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de ambities van Play Unified; mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen voor een inclusieve toekomst.

 

Play Unified

Sport is bij uitstek de plek waar wij elkaar leren kennen en wederzijds respect voor elkaar krijgen. Samen de wereld mooier, gastvrijer en inclusiever maken, voor iedereen. Dat is de essentie van Play Unified. Met Play Unified op Schoolplein14 wordt van jongs af aan de kracht van sport gebruikt om wederzijds begrip en enthousiasme te creëren.

Naast onder andere een gastles op school, ontmoeten de leerlingen en sporters elkaar op het schoolplein en gaan zij samen sporten! Als “kers op de taart” worden de leerlingen ook uitgenodigd voor de openingsceremonie van de Nationale Spelen op vrijdagavond 12 juni in het ADO Den Haag stadion. De openingsceremonie is traditiegetrouw een groot feest waar de sporters centraal staan en de Nationale Spelen officieel worden geopend.

Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld, en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Zo krijgen de leerlingen ruimte om zich te ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om uiteindelijk het beste uit zichzelf te halen.

Het Play Unified project op Schoolplein14 wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Op de hoogte

Gerelateerde artikelen

Bekijk al het nieuws
undefined

Special Olympics Team NL verspreidt Play Unified boodschap door Nederland

De afgelopen weken hebben ruim 300 leerlingen van verschillende scholen in Nederland kennis gemaakt met een sporter van Special Olympics Team NL. Tijdens gastlessen werd uitvoerig verteld over het belang van sporten en hun deelname aan de World Games in Berlijn. Zo werken we met Play Unified aan een ‘Unified Generatie’; een generatie jonge mensen die de weg vrijmaken voor een toekomst van begrip, respect en inclusie.

8 juni 2023
undefined

Heel Twente in het teken van Play Unified op school

Door heel Twente heen werden de afgelopen weken Play Unified gastlessen gegeven door Special Olympic sporters.

20 juni 2022
undefined

Play Unified op school in Den Haag

Play Unified op school realiseert ontmoetingen op basisscholen in Den Haag

30 juni 2021

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Social Media

Volg #PlayUnified

instagramfacebooktwitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png