Doe mee

#PlayUnified
Richard daagt zijn sportheld Brian van Goethem uit voor een fietsduel

G-sporter Richard Tacken en topsporter Brian van Goethem beginnen het jaar op 2 januari op een wel hele goede manier. Namelijk met een fietsduel op de Scheldeboulevard in Terneuzen. Door het hele land tonen sporters zelf initatief en doen ze mee aan #PlayUnified. Zo ook Richard en Brian.

Richard kwam Brian vorig jaar tegen en vroeg of hij de uitdaging ,op de wielrenfiets, met hem aan wilde gaan. Brian was gelijk enthousiast. ‘Ik vind het een mooi initiatief, dus lang nadenken om vervolgens ja te zeggen hoefde ik niet,’ laat hij weten aan omroep Zeeland.

Voordat de challenge kon beginnen werd er door Jan De Jonge, de trainer van Richard, een finishlijn gespoten op de weg. ‘Dat hoort hé, het is ook een belangrijke wedstrijd,’ vertelt De Jonge. Een belangrijke wedstrijd dat is het zeker. Het is voor Richard een droom om tegen Brian te mogen racen. Daarnaast is de wedstrijd ook nog eens de perfecte voorbereiding voor Brian op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

De finishlijn is getekend en de challenge kan beginnen. Richard en Brian staan klaar bij de start en zodra het startsein is gegegeven sprinten ze naar de finish. Het is een nek-aan-nekrace, maar Richard is net een seconde sneller over de finish dan Brian. Hij gaat er met de winst van door.

Wat een super leuke dag aan het begin van het nieuwe jaar. Een dag waarop sporters weer van elkaar hebben geleerd door samen te sporten. Heel veel succes in Abu Dhabi Richard, zet hem op!

Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan hier de video van omroep Zeeland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #17 Mattijs VS Bernd

#PlayUnified initiatief Niels VErmeule Vandaag kon keeper Bernd Derksen (uit Uden) zijn geluk niet op. Drie maanden na zijn eerste #PlayUnified challenge met Arjen Robben, mocht hij vandaag aantreden tegen N.E.C….

#PlayUnified Initiatief Niels Vermeule

#PlayUnified initiatief Niels VErmeule Dit is Niels Vermeule, hij is 26 jaar en fanatiek basketballer bij het g-team in Rotterdam. Ondanks zijn grote liefde voor de sport is de basketbalwereld…

Drie Donar Spelers staan tegenover 18 G-basketballers

#PlayUnified drie donar spelers staan tegenover 18 G-basketballers Oranje-spelers Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast waren uitgedaagd door Sanne, Jesse en Maikel van het G-team van de Basketbal Vereniging…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge