SO 19052021 Unified hockey BW-53.jpg

#OPDECLUB

Play Unified op de club

Bekijk meer

Na een succesvolle eerste campagne waarin 14 bijzondere sporters de Nederlandse sporttop uitdaagde voor een sportieve challenge, maken we nu de stap naar de Nederlandse verenigingen. Met als doel om tot een meer inclusievere sportwereld te komen. Waarbij de kracht en impact van sport wordt gebruikt om sporters met en zonder een verstandelijke beperking écht met elkaar te verbinden.

Kohnstammschool

Enige tijd geleden nam klas 6B van de Kohnstammschool in Utrecht deel aan het programma Play Unified op school en dit bleek een schot in de roos. Tijdens verschillende lessen leerden de leerlingen wat een verstandelijke beperking is én wat het belang van sporten is. Eén van de activiteiten was een gastles van een Special Olympics sporter. Meervoudig medaille winnaar Lize vertelde haar verhaal aan de basisschoolleerlingen van de Kohnstammschool, die ademloos naar Lize luisterden.

Voor één van de leerlingen was deelname aan dit project en de ontmoeting met Lize extra bijzonder. Lotte zit in klas 6B en heeft als enige in de klas een verstandelijke beperking. Gezond eten, fit blijven en sporten (hockey bij Kampong) vindt Lotte net zo belangrijk als Lize. De Play Unified lessen op school waren zo’n daverend succes dat het G-hockey team van Lotte besloot haar klas uit te dagen voor een training.

Samen op de club

De klas accepteerde de uitdaging met veel enthousiasme en melde zich op het trainingsveld van Kampong. Voormalig coach van Kampong Dames 1, Marieke Dijkstra, zag wel wat in de uitdaging en melde zich aan om de training te geven. Samen op de club, samen in beweging. Want sporten is voor iedereen belangrijk, met én zonder beperking! Het resultaat was een sportieve middag met een glimlach op ieders gezicht.

“Wat mij opviel was dat de kinderen met een beperking zo blij waren en elkaar wilden helpen”, aldus Eske (10 jaar)

Play Unified maakt ontmoetingen in de sport mogelijk. Denk hierbij aan samen trainen, een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Mensen met en zonder verstandelijke beperking sporten samen in de samenleving en leren van elkaar. Zo ontstaat wederzijds respect, begrip en enthousiasme. Bijkomend doel van de campagne Play Unified op de club is om de Nederlandse sporters en sportclubs te informeren en meer tot elkaar te brengen. Mede dankzij een fantastische schenking van de VriendenLoterij wordt Play Unified dé stap naar structurele maatschappelijke verandering en een inclusieve samenleving! Onze dank gaat uit naar de VriendenLoterij en naar alle deelnemers.

Op de hoogte

Gerelateerde artikelen

Bekijk al het nieuws
undefined

Trotse winnaars van de Play Unified op de Club Grote WIN-actie 2023

Club konden afgelopen maanden Play Unified activiteiten insturen om deel te nemen aan de Grote WIN-actie van Play Unified op de club.

20 december 2023
cup.png
undefined

Maak kans op gave prijzen met Play Unified op de club

Meedoen aan Play Unified op de club is niet alleen heel erg leuk, leerzaam en inspirerend, je maakt ook kans op gave prijzen.

25 november 2023
cup.png
undefined

Samen sporten en plezier beleven is zo belangrijk!

Al jaren organiseert atletiekvereniging SPRINT in Breda de Special KIDS-dag. Een dag waarin sport en ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking centraal staan.

23 november 2023
cup.png

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Social Media

Volg #PlayUnified

instagramfacebooktwitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png