Doe mee

#PlayUnified
Marjolijn kroon daagt een g-sporter uit voor een korfbal challenge, wie durft?

Zondag 30 december was de laatste challenge van 2018 en helemaal uit eigen #PlayUnified initatief. Marjolijn Kroon wilde graag deelnemen aan #PlayUnified en besloot daarom om zelf een uitdaging op social media te plaatsen. Special Olympic sporter Marian zag de uitdaging op Facebook en durfde dit duel wel aan. De challenge vond plaats tijdens de laatste dag van de korfbal challenge 2018 in Topsportcentrum Rotterdam.

Vooraf aan de challenge mocht Marian meedoen aan de korfbalclinic voor g-sporters. De clinic werd gegeven door verschillende leden van TeamNL Korfbal en werd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation georganiseerd. Na de clinic waren Marian en Marjolijn goed opgewarmd voor de daadwerkelijke challenge, het één op één duel.

Beide kregen een aangever, zoals dat in de korfbalwereld wordt genoemd. De aangever staat vlakbij de paal zodat hij de bal goed kan aanspelen richting de aanvaller die wil schieten, Marian en Marjolijn in dit geval. De aangever van Marian is Nick Pikaar, sporter bij TeamNL Korfbal. De aangever van Marjolijn is Nino, ook hij is groot fan. De aangevers zijn gekozen, het duel kan beginnen.

Eerst is het de beurt aan Marian en Nick. Nick speelt de bal perfect aan, Marjolijn probeert nog te verdedigen maar er wordt gescoord door Marian. Nu is het de beurt aan Marjolijn, door de mooi aangespeelde bal van Nino schiet ook zij de bal in de korf.

Het staat gelijk, spannend dus. Maar ondanks de spanning en de concentratie verschijnen er ook brede glimlachen op de gezichten van de spelers. Ze hebben het duidelijk naar hun zin. Marian doet haar laatste worp. Als ze deze scoort hebben zij en Nick gewonnen, maar dit is niet makkelijk want Marjolijn en Nino staan in de verdediging. Nick speelt de bal naar Marian en ja hoor, Marian schiet hem recht door de korf. De winst is voor Marian en Nick, gejuich en gejoel klinkt vanuit de zaal.

Wat was dit een leuke dag en niet alleen voor Marian en Marjolijn ook Nino en Nick hebben ervan genoten. Daarnaast hebben alle sporters die aanwezig waren vandaag het #PlayUnified gevoel mogen ervaren tijdens de leuke en leerzame g-clinic, wat zorgde  voor veel vrolijke gezichten.

Klik hier voor de foto’s van de challenge.

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #17 Mattijs VS Bernd

#PlayUnified initiatief Niels VErmeule Vandaag kon keeper Bernd Derksen (uit Uden) zijn geluk niet op. Drie maanden na zijn eerste #PlayUnified challenge met Arjen Robben, mocht hij vandaag aantreden tegen N.E.C….

#PlayUnified Initiatief Niels Vermeule

#PlayUnified initiatief Niels VErmeule Dit is Niels Vermeule, hij is 26 jaar en fanatiek basketballer bij het g-team in Rotterdam. Ondanks zijn grote liefde voor de sport is de basketbalwereld…

Drie Donar Spelers staan tegenover 18 G-basketballers

#PlayUnified drie donar spelers staan tegenover 18 G-basketballers Oranje-spelers Arvin Slagter, Shane Hammink en Rienk Mast waren uitgedaagd door Sanne, Jesse en Maikel van het G-team van de Basketbal Vereniging…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge