Challenges

Challenge #4
jeroen Vs maarjte

15-11-18 

Wat een geweldige dag! Vandaag, 15 november, was het zover. Jeroen daagde Maartje Paumen uit voor een hockeyduel; ‘Hey Maartje, geef jij een voorzet? Ik push hem erin!

De challenge vond plaats bij de hockeyclub HC ‘s-Hertogenbosch, een club waar Maartje al vaker heeft gespeeld. Een voordeel voor Maartje dus, maar daar was Jeroen zich maar al te goed van bewust en hij wist hier op zijn manier wel een stokje voor te steken. 

‘Ik ga tegen de keeper zeggen dat hij alleen de ballen van Maartje moet tegenhouden en die van mij niet,’ vertelde hij aan Roel Pauw, verslaggever bij NPO radio 1. Wanneer Pauw concludeert dat dit als valsspelen klinkt antwoord hij; ‘Nee hoor, het is een slim idee van mijn vader.’ Ondanks dat de keeper niet meewerkt aan het complot, speelt Jeroen bijna alle ballen het doel in. 

Na de wedstrijd loopt trotse Jeroen met een brede glimlach op het veld, hij heeft het duel gewonnen. ‘Er valt niet van jou te winnen,’ zegt Maartje. Tijd voor de verliezer om op patat te trakteren dus. Terwijl er van de friet wordt genoten vertellen Maartje en Jeroen wat ze van elkaar hebben geleerd vandaag. ‘Ik heb beter leren aannemen en de backhand,’ zegt Jeroen met volle mond. ‘Het mooie aan Jeroen vind ik dat hij met zoveel passie en plezier op het veld staat. Dat ben ik zelf als topsporter weleens vergeten,’ vertelt Maartje. 

De challenge is gespeeld, de handtekeningen zijn uitgedeeld en de patatbakjes zijn inmiddels leeggegeten. Dat kan maar één ding betekenen, deze leuke dag zit erop. Het was een dag van een duel, een strijd. Maar vooral een dag met veel gezelligheid, een dag om van elkaar te leren door samen te sporten. #PlayUnified. 

 

op de hoogte

heb je deze artikelen al gelezen?

Challenge #11 Maud VS Femke

Challenge #11 Maud VS Femke 23-02-19 Woensdagochtend 23 januari zwom Special Olympic sporter Maud samen met haar grote idool Femke Heemskerk in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. ‘Hey Femke…

Challenge #10 Erik VS Epke

Challenge #10 Erik VS Epke 29-12-18 Wat een mooie afsluting van het jaar, de challenge van Erik en Epke Zonderland op 29 december. De challenge vond plaats tijdens A Touch…

Challenge #7 Irma VS Anna

Challenge #7 Irma VS Anna 30-11-18 Er stond een sterke wind op de dijk in Zalkerveer op dertig november. Een voordeel voor de challenge van Irma en Anna. Zij hadden…

Social media

Durven de topsporters nog wel op social te komen?

doe mee

Deel de challenge #PLAYUNIFIED

Deel de challenge